Kampen om resten av mitt liv har börjat!

Min resa mot bättre hälsa startade för någon månad sedan. En resa som förmodligen kommer att ta väldigt lång tid. Kanske resten av mitt liv. Men förhoppningsvis med ett löfte om ett livslångt välmående. Jag måste göra något och nu har jag bestämt mig.

Efter ännu en Cambridgekur med proteinsoppor. Efter ännu ett misslyckande över att inte kunna hålla vikten. Ännu ett misslyckande över att inte kunna hålla alla goda löften till mig själv, såsom att gå och träna en-två gånger i veckan, även om vikten går uppåt. Känner bara hur träningskläderna blir tajtare och tajtar och skäms för att ens gå dit.

Nu är det dags att gå till botten med problemet. För vad är problemet? Egentligen? Vad är det som gör att jag inte kan hålla vikten? Vad är det som gjort att jag jojobantat mig igenom snart 40år av mitt liv utan att ändå lyckas landa i en behaglig målvikt och en ihållande hälsa både i kropp och knopp, utan tvångstankar på vad man får eller inte får stoppa i sig? Alla  har goda råd och förslag. Tack! Det är snällt! Men det funkar inte för mig. Och jo, jag kan skärpa mig. Ett tag. Och ja, jag vet hur man äter bra hemlagad mat och hur man skall tänka om än det ena och än det andra.

Jag har läst varenda kokbok som har med olika kostråd att göra, men ändå är det böcker som handlar om sockerberoende och ätstörningar som fastnar mest i skallen på mig. För något är fel! Så jävla fel! Balansen och kemin är förmodligen åt helvete. Sönderbantad. Sönderstressad. Ur led. Huvudet spökar och sockret är sött. Energin dalar. Glädje och motivation verkar gå i dvala. Ja, ni som varit med och känner igen sig förstår.

I morgon sätter jag mig på tåget ner till Malmö för att delta i en tredagars intensivkurs om socker och sockerberoende. Påbörja en detox och en biokemisk analys. Kampen har börjat! Min kamp för ett tillfrisknande och ett värdigt liv utan tvångstankar på mat och vikt! Och jag skall gå segrande ur den.


Håll tummen för mig . . .

Fridens liljor å kramen!
//Nerina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.