Snart pigg pensionär?

”Världen är som den är. Vi mår som vi väljer att leva i den!”
Nisse Simonsson

Jag tänker aldrig på döden. Jag tänker däremot väldigt mycket på nu. Och på senare åren på framtiden ur ett nytt perspektiv. I höstas genomgick jag en höftoperation. Alla som känner mig vet att jag har läkar- och ingreppsskräck. Att jag frivilligt skulle lägga mig på ett operationsbord trodde nog ingen, allra minst jag själv. Detta slog mig när jag låg ensam i salen utanför operationsrummet. Kände mig fruktansvärt utlämnad, ensam och liten på jorden. Men, rädslan för vad framtiden skulle innebära utan operation vägde tyngre. Nu sitter nya höften på plats och allt har gått över förväntan.

Enligt många läkare var jag för ung för en operation. Det må så vara. I deras värld. Inte i min. Argumenten jag tjatade hål i huvudet på min läkare med var; ”Jag vill ha min kvalitetstid och leva gott nu!  Jag accepterar inte 10 år till med den här värken och en snedvriden kropp som bara skapar mer värk på nya ställen. Det är NU jag måste kunna bära mitt barnbarn, leka och promenera. Det är NU jag vill kunna träna och må bra, för att lägga grunden till en behaglig ålderdom och bli en pigg pensionär.
VÄGRAR vänta!!”

Mitt tjat tog skruv och nu är jag glad att jag stod på mig. För faktum är att jag verkligen vill bli en pigg pensionär. Jag är tillbaka på MåBättre och tränar intensivt. Försöker äta rätt och tappa några kilon. Det är jag övertygad om att jag har igen senare.  Får jag bara ha hälsan så skall jag bli min egen Dagny Carlsson. Ni vet bloggerskan som bara är 104 år och mer ungdomlig än vissa 40åringar jag känner. Åldern är visserligen bara en siffra på papper, men åldern finns ändå där med allt vad det innebär. Och det är upp till mig att förvalta mig själv så länge jag kan.

Trevlig helg och puss på kind!
//Nerina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.