Mitt röda sköna 1:a maj!

Snacka om att datum i kalendern kan utgöra stor skillnad från en dag till en annan! Igår var det sista april och valborg och när jag promenerade ner till centrum bar jag både mössa och vantar, för vinden var inte nådig. Det nyckfulla aprilvädret höll oss i kylslaget grepp ända till sitt bittra slut. Idag på självaste 1 maj kom en efterlängtad kovändning. Sköna maj lovar gott!

Oavsett vädret innebär 1 maj en självklar uppslutning i sann demokratisk anda för många, vilket jag respekterar och tycker är viktigt och fint. För min del blev det inget 1 maj tåg i år heller. Det blev i stället det som börjar bli en personlig lustfylld tradition i äkta rödgrön och skön anda – 1 maj eventet på Rutbo handelsträdgård! En folkfest i miniformat och jag bara älskart! Folk med lustfyllda leenden botaniserar bland allt från penséer, klematis, bärbuskar och tomatplantor! Trädgårds och balkongplaner smids och alla hyllar växtkraften. Barn rider, hoppar i hoppborgen och ler med klassisk ketchupmustasch. Huskatten bjuder på sig själv med sin självklara blotta närvaro.

Mitt 1 maj i år följde ändå en stark demokratisk röd tråd, med plantering och balkonghäng, tomatfrossa och jordgubbsdessert. Jag mumsade och njöt i vetskap om att inom en inte alltför lång tid plockar jag dessa läckerbitar på min egen balkong!

Snacka om vardagslyx. En vardagslyx jag unnar mig tack vare att jag har ett jobb med lön som jag hyllar på mitt eget röda lilla vis!

Fridens liljor
//Nerina

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.