Sicken kris!!

I morse när jag gick till jobbet, kunde jag väl aldrig tro att jag ett par timmar senare skulle hamna i krisberedskap! Klockan 10 åkte jag med på något som vi trodde var en övning. När vi kom på plats visade det sig vara allvar.
Skarpt läge!

Nu är klockan 22.00 och jag sitter fortfarande kvar i beredskap i kriskommunikationsgruppen. I morse kände jag mig helt lost. Helt grön och satt mest och försökte förstå vad jag kunde göra.

Nu, tolv timmar senare är jag djupt imponerad av kommunens agerande och proffsiga personal. Känner mig även skapligt varm i kläderna och har lärt mig massor.

Outokumpus läckage är en otäck historia, som ännu inte är klar när jag skriver det här. Man skall inte önska sig krissituationer, men tyvärr är det väl i skarpa lägen man får chans att verkligen veta vad man går för. Learning by doing, in the worst scenario case! I vårt fall har det faktiskt fungerat utmärkt och jag hoppas få chansen att ställa upp för min kommun och invånarna igen någon gång. Man växer av det.

Jag blev nog tolv centimeter längre idag. Minst.
Det är ju några timmar kvar…

Fridens liljor
//Nerina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.