Hoppfullt 2014!

Fasligt så snabbt det blev nytt år! Utan förvarning, på något sätt. Ingen direkt vinter, ingen kyla som biter en i snoken, inga hala vägar att dratta omkull på. Bara mörker, blött å eländes väder. Och sedan, tjopp, så blev det nytt år!? Plötsligt skall man lyfta upp sig och känna positiva vindar igen. Känna ljuset tändas och visionerna laddas upp inför sitt inre. Målmedvetet skall vi knalla på och göra vår plikt under kommande år, älska våra nära och kära, ta hand om oss själva, och se årstiderna växla i takt med förändring och utveckling. Liksom föregående år. Tänker tillbaka på året som gått, och inser att jag har så oerhört mycket med mig. Som inte får plats att delge. Skulle behöva sammanställa ett bildspel med ca 200 bilder. En dag. Kanske.

Gotland140106 001

För min del blir jag kvar på öin för att jobba med Boot Hostel ett tag till. Som det ser ut nu. Tröttnade ur totalt på att bo i Rodret, vandrarhemmet, och har just skaffat en s.k arbetarbostad. En urmysig liten tvåa, som vi inrett rätt spartanskt, men hemtrevligt. Att arbeta, bo och andas sin arbetsplats är livsfarligt. Gagnar ingen. Rent livsfarligt, faktiskt. Om man är som jag. Nej, här skall tränas disciplin! Inte jobba mer än nödvändigt, ägna mig åt något på fritiden som typ träna, läsa mer böcker, hälsa på någon. Inte bara jobba, jobba jobba, jobba! Problemet är att jag liksom gillar att jobba. Då lever jag.

Har precis läst ut en intressant bok; Kajsa Magnussons senaste – Den magiska gnistan! Läs den! Den handlar om kreativitet. Om hur vi människor föds med en inneboende kreativitet som tyvärr försvinner för många. Vi förtränger vår innersta önskan om att få utöva saker som vi mår bra av. Men, lär vi oss att lyssna till oss själva, och uppfattar signalerna utifrån bättre, så kommer vi att hitta tillbaka till vår lust att skapa och utvecklas, och därmed förändra både oss själva och vår omgivning. Inget nytt. Våra handlingar får konsekvenser. Men vi kan själva påverka om det blir i positiv eller negativ mening. Som sagt, intressant.

Nu ska jag cykla hem i den förbenade snålblåsten, krypa ner i mysfåtöljen (som vi släpat hit ända från Folkärna), och läsa en nyinköpt bok.

God fortsättning och ha ett givande 2014. Du med.
Kram // Nerina

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.