Härliga söndag!!

Idag är det en riktig vilodag, och det är jag värd!

Veckan som varit har varit minst sagt hektisk, med Stockholmstripp, slutklämsåtgärder och mässdeltagande. I morse kl. 05.30 brummade Åsa neråt färjan, på sin mullriga bullriga Wild Glide. En nackdel med att boka färja sent till storhelger är att du får ta den tid som finns kvar.

Det kändes bra att Åsa kunde komma även den här helgen. Vi stod med på mässan NorrExpo igår, som hölls ute vid Bunge Flygfält, där även flygmuseet finns. Visst du att Bunge flygfält var den andra i hela världen som blev asfalterad? Vårt lilla flygfält här uppe är historiskt! Och vilka fina plan det står där.

NorrExpo 2013

NorrExpo 2013

NorrExpo är en lokal mässa för företagare från Fårö/Fårösund med omnejd. Dagen bjöd på solsken (vilket resulterade i illröd snok och ett klassiskt V på bröstet = inte sexigt!), många och mycket trevliga nyfikna människor i vår monter där vi babblade på som två uppdragna papegojor och bjöd på finfin choklad från Fardhem Choklad. För självklart ska vi ha Maria Wandes praliner och ekoreko-kakor, med egna komponerade fyllningar a´la Gotlands smaker (saffran, morot/havtorn/citron/vitchoklad, rosmarin/havssalt/rostad mandel), i vårt café när vi slår upp portarna till det. Förhoppningsvis till midsommar. Läs mer här www.fardhemchoklad.se.

Jo, vår monter gjorde succé! Väckte stor nyfikenhet och lockade till många historier och skratt. Fint främmande fick vi också, när goa gamla handbollsvännen Marit tittade förbi. Härligt!!

 

Marit och Bosse!

Marit och Bosse!

Kvällen avslutade vi med mumsig buffé på Restaurang Utsikten, som ligger vid Folkhögskolan intill oss här. Det bidde även en öl och ett par glas rött. Jag som inte druckit på eeeevigheter fick in en schwong direkt.

Idag är jag som sagt lite mosig. Både av sol, babbel o bubbel, men även av en oerhört massa flängande, skruvande och kånkande. Jag och Åsa fick äntligen till två rum i fredagskväll, för att få till en form av fotosession. Vi måste få ut lite smakprov på hur det kommer att se ut irl. SOM VI HAR LÄNGTAT!! Och snart, mina vänner, snart är det fanimej dax!

Många avundas mig den här chansen, att få göra en grej man egentligen bara drömmer om. Och, jag är oerhört tacksam och glad för det. Men, det är inte bara gullilull att vara här själv. Vissa kvällar och helger, när man vet att folk samlas för att hänga och ha kul ihop, då sitter man här och undrar vad i helvete man håller på med. Offrar jag för mycket för det här? Jag kan längta smärtsamt mycket efter en kram, et familjärt ansikte med ett leende emot mig, någon som förstår vad jag går igenom och kan ventilera om det. Någon att luta ett trött huvud emot. I det läget är telefon, facebook och chatt skit. Kort sagt, det blir en efterlängtad tripp hem till nästa helg.

Nej, jag saknar inte TV. Kommer nog aldrig att ha en tv igen. Vad ska jag med den till? Så mycket kreativitet, och annat som kommit fram i stället för dököttshäng framför dumburken. Vad håller folk på med egentligen? Slänger bort enorma mängder med kvalitetstid på att glo rakt fram i varsin fåtölj? Näru!

Hoppsan! Nu hör jag hur kaffet slörpar sin sista slörp, vilket innebär att jag ska ta en kopp och gå ut i solen och njuta av sol, stillhet, ett avlägset hammarslag på plåt, och soft hummelsurr. Härliga söndag!

Kram/ Nerina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.