5-dagars pingpongset till ända.

07:00 Söndag morgon, och vi stuvar in det sista i lilla lastbilen. Den är knökfull med soffa, extrasängar, puffar, täcken, bord o stolar, skrivbord, kontorsstol, skrivare, ugn, kläder, värmeljus, OCH min fina nya pressomaskin jag fick av Andrea i julklapp. Mycket mycket viktig! Vi ångar på bra och är nere i Nynäshamn i god tid. I höstas när vi åkte över så missade vi färjan med 10 minuter. Det blev en lååång dag i Nynäshamn, vilket vi inte ville uppleva igen.

17:00 Vi landar med lasset i Fårösund. Med en sällan skådat fart får vi ut precis allt och in i Strandboden på typ en kvart. Sedan testar vi pizzorna på Bunge krog, innan vi sjunker ner djupt i bäddsoffan.

08:00 Måndag morgon vaknar två klubbade sälar och kommer knappt ur soffan. Den lär nog bli för de yngre att sova i. Hualigen. Pressokaffe och frulle. Sen in i lastbilen och iväg med extrasängarna till förrådet. Full fart ner till Visby igen, för att hämta riktiga sängar på Sängjätten. Det blir även ett besök på BRS och på Teliabutiken. Vem kan väl överleva utan internet? Vi älgar in i centrala Visby, och tar en lunchtest på Wallers. där det såklart serveras lammburgare. Supermysigt ställe. Sedan skumpar vi tillbaka de 5 milen till Fårösund. När vi efter mycket om och men och stånk och stön fått in alla sängar på plats, bäddar jag fint och inser att  det är premiärnatt i eget sovrum i Strandboden, Fårösund, Gotland.

Tisdag 08:00 (Jag älskar min presso) 09:00 Byggmöte med hantverkare i Rodret. Det lovar gott och jag ser fram emot den nya handikapptoaletten och det nya köket som skall fixas. Efter ena mötet far vi upp till nästa. Hälsar på Carina och Håkan på Bunge frakt, får en kopp kaffe och babblar loss. Håkans jänkarsamling sätter Kents raggarblod i svallning. Jag fastnar mer för den svarta Aprilian 125an, och ser mig själv farandes på upptänktsfärd runt norra Gotland, med flugstrut och allt.

12:30 Lunch på Utsikten, vid Folhögskolan. Jag kommer på mig själv med att tänka på Tärna och att det här påminner mig om den sköna stämningen som är där. Parallella världar? Hm. 14:00 Vi drar oss neråt Visby igen, och åker över Bastuträsk och Blå lagunen. Isen ligger över de små insjöarna, och jag ser fram emot att få uppleva en vår och försommar i de här kalkbrotten, som på många sätt påminner om de i Sala. Under de här dagarna liknar vi en pendel, som vajar hit och dit. Känner på mig att det kommer bli många resor, och många stunders väntan på att åka ombord på färjan i framtiden.

FärjanVi landar hemma i Folkärna 23.30. Hinner precis säga hej till kissarna, innan vi dunkar i säng och snarkar i duett.

Onsdag 08:00 ringer larmet. 09:00 sitter jag i stolen hos EvaLotta och låter saxen saxa över luggen. Sedan sätter vi oss i Forden och drar ner till Örebro. Mellanlandar i Sala 10 minuter, och på hemvägen stannar vi till i Västerås, där jag passar på att träffa dotra, som bjuckar på Indisk mat. Hon hänger med till Sala, där vi hinner ta en springfika hos syrran. Kent har brådis hem. Sverige-Argentina lockar, och en hemlängtan stark som tabasco.

Det blir en kort kväll hemma, med Kapten Bob i knät och packning av lite mer kläder. Jag undrar i mitt stilla sinne hur blommorna kommer att klara av det här. Bra, förhoppningsvis. Min Dracena är stor och fin nu. Måtte Hedström se när den slokar och törstar.

Torsdag 11:00 sitter vi i bilen igen mot Bromma flygfält. Det blir åter ett 10 minutersstopp i Sala. 14:00 bjuder jag min chaufför på lunch, innan det är dags att pussas hejdå. DÅ kommer vi liksom på, att vi inte riktigt vet när vi kommer att ses igen, ”Ja men hejdå då då, sköt om dig du med, jorå vi hörs väl på telefon, kör försiktigt du med”.

FlygetVid flyget i Visby står en bil parkerad och väntar. Jag hoppar in och drar till Rusta. Handlar det viktigaste till ett litet hushåll, och sedan bär det iväg igen de 5 milen till Fårösund.

När jag äntligen kliver in i Strandboden, efter fem dagars hysteriskt fladdrande, så säger hjärnan och hjärtat att det nu blivit lite mer hemma nu, än borta. Jag kryper ner i min sköna säng, och snusar på det nytvättade linnet. Det luktar inte som hemma hemma, utan som hemma här.

En anpassning har tagit sin början.

Sov-gott

Många undrar om jag flyttat helt till Gotland. Svaret är nej! I nuläget handlar det om att ligga borta och jobba! Att ägna sig åt ett utmanande jobb, på annan ort! När en man jobbar borta i veckorna, så förstår de flesta och tycker inte att det är konstigt alls. Han åker iväg och jobbar borta måndag-torsdag, eller en till två veckor i stöten. Sedan åker han hem för att ta det lugnt, kramas, och rå om sin familj.

Det är ingen skillnad här. Många kvinnor har jobb som kräver att bo/jobba borta. Ändå, idag år 2013, får jag frågan hur det ska gå för min kära sambo!?. Då försöker jag bara le, och svara att han är stor nog att klara sig själv, och ta hand om både hus och katter. Har inga betänkligheter där alls (skulle vara blommorna då). Sedan får vi se hur framtiden utvecklar sig. Kanske trivs jag så bra att jag vill bo här på heltid. Kanske lämnar Kent Avesta för något annat ett tag. Eller så utvecklas det här till ett rent säsongsjobb, som varvas med annat på hemmaplan runt dalom. Om det finns något att varva med . . .

Men, nu är jag i alla fall här! Ett helt nytt kapitel har påbörjats, med blanka oskrivna blad. Steg ett i kapitel nr 1, i den tredje delen av hela historien. Fortsättning följer . . .

Trevlig helg, och kram på er därute.

// Nerina

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.